Lecce, jaren '50

Quarta Caffè werd in de jaren ’50, in Lecce, opgericht door Gaetano Quarta en is vandaag de dag in handen van de vierde generatie koffiebranders. Zijn zoon Antonio en kleinzonen Edoardo en Gaetano zetten met toewijding en vastberadenheid het werk voort dat meer dan zestig jaar geleden is gestart door de oprichter Gaetano Quarta. De langzaam gebrande variëteiten van de zorgvuldig geselecteerde koffiebonen, zijn nog steeds overal in de regio Salento te vinden. Ze zijn daar letterlijk beroemd. Ook de labels Mokaffé en Moka/2 zijn afkomstig van de familiebranderij Quarta Caffè. Ze combineren de knowhow van de traditionele branderij met de frisse inspiratie van de jongere Quarta generatie.

Het label Quarta Caffè was het begin van een ware koffierevolutie ontstaan uit liefde voor het branden van koffie,  dewelke Salento vandaag nog steeds betovert. Of het nu in Italië is of thuis, deze melanges zijn schitterende klassiekers van de familiebranderij Quarta Caffè.

Het label Mokaffé combineert authentieke en innovatieve espressocreaties. Een plezier dat de generaties van het Quarta huis samenvat.

Het label Moka/2 is de creatie van de jongere Quarta-generatie. Ontdek innovatieve koffies die indruk maken met hun kwaliteitsvakmanschap en frisse geest.

Maatschappelijke betrokkenheid en een kleine voetafdruk voor het milieu

In de landen van herkomst van de koffiebonen,  ondersteunt Quarta Caffè sociale projecten en eerlijke koffieprijzen. Om het milieu in de regio te ontlasten, wordt het hoofdkantoor van het bedrijf in Lecce geëxploiteerd met windenergie, biogas en zonne-energie. Quarta hecht veel waarde aan eerlijke en milieuvriendelijke productietechnieken zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van een wereld die het waard is om in te leven.

Onze missie

Onze missie is om deze hoogwaardige koffieproducten van Quarta Caffè te introduceren buiten Italië zodat iedereen kan genieten van deze Zuid-Italiaanse familietraditie. Een echte must voor de koffieliefhebber.

Een reactie achterlaten